Bekijk de Facebook pagina

Yin yoga is helend, rustgevend, ontspannend, heerlijk en voor iedereen toegankelijk. Yin yoga werkt op fysiek, mentaal en emotioneel gebied. Yin yoga brengt balans na ingrijpende gebeurtenissen in je leven, blessures, chronische klachten, burn-out, depressies, ziekte en stressgerelateerde klachten met respect voor ieders persoonlijke weg. Er is plaats voor alles wat er is in iemands leven en lijf. Bij Yin yoga gebruiken we niet ons lichaam om in de houding te komen, maar de houding om meer in ons lichaam te komen. Dit alles in een veilige, koesterende, voedende omgeving.

Bij Yin yoga werken we vooral zittend en liggend met een neutrale ademhaling. We blijven 3-5 minuten in een houding terwijl we op zoek gaan naar stretch, compressie en ontspanning. De spieren mogen ontspannen zodat het bindweefsel/facia kan gaan stretchen en vernieuwen. Facia is stug en heeft langere tijd nodig om losser te worden. Binnen in de facia komt vocht vrij en er worden nieuwe cellen aangemaakt. De facia is vervolgens minder stug met flexibelere gewrichten als gevolg. Er ontstaat ook meer ruimte voor de banden en pezen. Tevens is er een positieve stimulatie voor de organen, meridianen en chakra’s. Op deze manier onderhoudt je je lichaam en geest op een heel relaxte manier.

Voor een Yin yogales heb je geen ervaring, conditie of ambitie nodig. Alles is goed zoals het is en je gaat op zoek naar je eigen barrières en grenzen. Het is voor iedereen en elke leeftijd toegankelijk.

Neem contact op voor een gratis proefles.

Hoe het begon:

In 1996 ben ik begonnen met yoga. Dit bracht rust en balans maar ik had nog niet de juiste vorm gevonden. Toen ik in aanraking kwam met Ashtanga Vinyasa (1999) yoga was er geen weg meer terug. Het yogavirus nam me in de houdgreep en ik begon aan mijn eerste docentenopleiding. Niet om docent te worden (dat zag ik mezelf helemaal niet doen) maar om les te krijgen in deze vorm van yoga, ook wel bekend als poweryoga. Maar ja, als je op een docentenopleiding zit word je uiteindelijk automatisch docent. Met veel plezier heb ik jarenlang mijn passie gedeeld en poweryogalessen gegeven. Weert werd bekend met poweryoga. Ondertussen ging mijn eigen yogapad verder in binnen- en buitenland. Ik heb ruim 600 uur yogaopleiding genoten en meerdere retreats in het buitenland mogen doen. Met docenten als o.a. David Williams, David Swenson, Sara Powers, Shiva Rea, Anat Geiger, Radha & Pierre, Johanna van der Schaft, Hillary Menting, Katiza Satya, en Patabi Jois heb ik inmiddels een hele grote doos met yoga gevuld. Een yogadoos met Ashtanga Vinyasa yoga, Iyengar yoga, Yin yoga, Vinyasa flow yoga, rustige Hatha yoga, Deugdenyoga, Dru Yoga, Easy flow yoga, Slow Down yoga, Kinderyoga, Peuteryoga, vele pranayama (ademhalingstechniek) en meditatie. Ik ben heel blij dat ik uit mag delen uit die volle yogadoos. En geloof me, ik heb heel veel te delen……… Les geven is voor mij uitdelen vanuit mijn hart. Mijn jarenlange ervaring resulteren in lessen met een mix van rustige Hatha yoga, Yin yoga, easy flow, pranayama/ademhalingstechnieken en meditatie/visualisatie. Het is ook mogelijk 1 op 1 privélessen te volgen.

Yoga is niet nieuw of een trend.

Het is eeuwenoud en heeft zichzelf door de eeuwen heen bewezen. Yoga betekent “eenheid”. Eenheid tussen lichaam en geest. Doordat de houdingen ademverbonden (= de beweging duurt net zo lang als de in- of uitademing) worden uitgevoerd hebben ze een diepe uitwerking.

Dit is merkbaar in:

 • een goede, volledige ademhaling
 • een verbeterde lichaamshouding
 • een soepeler lichaam
 • een sterker lichaam
 • een verbeterde stofwisseling
 • een goede samenwerking tussen de organen, bloedsomloop, zenuwstelsel en je mind
 • een verbeterde conditie
 • goede afvoer van afvalstoffen
 • krachtigere spieren
 • een verbeterde mindset
 • stressverlaging door controle over je stressniveau
 • klachtenverlagend/- oplossend

Omdat een mens zijn ziel moet blijven voeden ben ik recent in januari 2019 begonnen aan een opleiding Yin Yoga van 200-uur, die ik in september af ga ronden. Met Yin Yoga werkt men op het bindweefsel. Daarmee is deze yogavorm uniek, want in elke yogavorm of sport werkt men met de spieren. Bindweefsel/facia zit overal in het menselijk lichaam en is zeer stug. Bindweefsel heeft door zijn stugheid meer tijd nodig om soepeler te worden. Doordat men bij Yin Yoga langer in de asana/houding blijft en de spieren worden losgelaten, terwijl men op zoek gaat naar een stretch of compressie, krijgt de houding een diepe uitwerking op het lichaam. Yin yoga is geschikt voor iedereen met en zonder fysieke beperkingen.

Contact of afspraak maken Bekijk de Facebook pagina

lakshmi-logo-wit-klein
partner-logo01
provoet-wit
proefdiervrij
eco-bio-wit
recycle-wit